Čerstvější než „čerstvé“

Odborný seminář AKC ČR – pobočka Brno

Ve středu 4.1.2017 se v Brně uskutečnil další seminář na téma „Rozdíl mezi čerstvou, právě sklizenou a mraženou zeleninou“.

Účastníci semináře se dozvěděli mnoho zásadních faktů, v čem se od sebe liší „čerstvá“ a mražená zelenina, jaké jsou ekonomické výhody a nevýhody (práce, čas, odpad, výtěžnost, stálá nákupní cena, …).

Další důležitou informací byl fakt, že si zamražená zelenina, díky rychlému zpracování ihned po sklizení, zachovává autentickou čerstvost a průměrně 80 % všech svých vitamínů, minerálů a dalších výživových látek.

Zároveň proběhla praktická ukázka výtěžnosti u “čerstvého“ a mraženého květáku.

Na závěr byla předvedena praktická ukázka v podobě 5ti chodů, připravených ze zamražené zeleniny, a to:

  • Dýňová polévka s tymiánem
  • Teplý Quinoa Stirfry zeleninový salát
  • Pak Choi směs s rýží mekong rýží a krevetou v sezamu
  • Vanilková panna cotta s ovocnou směsí Brunoise a mango šlehačkou
  • Smoothie červené, zelené a žluté

Účastníci obdrželi po skončení semináře „Certifikát o úspěšném absolvování semináře“.

Položka 1 - 0 z 8